Futsal BiH večeras od 17,30 sati u Groningenu uz direktan TV prijenos na BHT igra meč prvog kola grupe D Europskog prvenstva protiv Španije.

BiH se po prvi put plasirala na EURO i večeras će odigrati historijsku utakmicu protiv najtrofejnije selekcije u Europi.

Selektor Ivo Krezo je na press konferenciji uoči susreta istakao da njegovi saigrači nemaju šta da izgube u večerašnjoj utakmici.

“Pred nama je historijska utakmica i jedva čekamo da počne. Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španija je favorit ove grupe i Europskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i moraćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese”, riječi su našeg selektora.

Španija je kladionicama apsolutni favorit u večerašnjem duelu. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.07 na pobjedu Španaca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Kapiten Anel Radmilović će se nakon nastupa na Europskom prvenstvu oprostiti od reprezentacije BiH. Radmilović ističe da igrači jedva čekaju da utakmica sa Španijom počne.”

“Pripreme su protekle u najboljem redu. Radili smo maksimalno i dobro smo se pripremili za turnir. Ono što je najbitnije je da niko nije povrijeđen i spremni smo za meč. Testirani smo na COVID-19 i svi smo negativni. Jedva čekamo početak utakmice i vidjećemo šta možemo napravit.”

Spomenimo i da će BiH večeras nastupiti bez čak tri golmana. Stanislav Galić i Darko Milanović nemaju pravo nastupa zbog crvenih kartona, dok je Senad Poračanin ostao u Sarajevu jer je njegov test na koronavirus bio pozitivan.

Također, zbog pozitivnog testa na koronavirus neće igrati ni Sabahudin Petak.

Ivo Krezo za utakmicu sa Španijom računa na sljedeće igrače:

Golman Andrijano Dujmović (Hercegovina) te igrači Almedin Bundevica (KMF Doboj), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Blago Gašpar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Davor Arnautović (Salines), Srđan Ivanković (Stuttgarter, Njemačka), Bilal Jelić (Mostar SG), Marijo Aladžić (Mostar SG), Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Anel Radmilović (Mostar SG), Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Kristijan Pantić (Brotnjo).

Nešto ranije (14,30 sati) u našoj grupi sastaju se Gruzija i Azerbejdžan.

Bit će to utakmica selekcija podjednakih kvaliteta, a Gruzijci su na dan utakmice blagi favoriti. Kladionica Maxbet nudi kvotu 2.20 na trijumf Gruzije. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Inače, Gruzija i Azerbejdžan će danas odigrati svoj prvi zvanični međusobni duel.

Plasman u 1/4 finale izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)