Potencijalni bh. reprezentativac Jakov Medić (23) otkrio je u podcastu Inkubator da još uvijek nije odlučio da li bi prihvatio poziv Hrvatske ili BiH.

Medić, koji igra standardno na poziciji stopera u njemačkom St. Pauliju, je rođen u Zagrebu, ali bi bez problema mogao dobiti naše državljanstvo jer ima bh. porijeklo.

“Zvali su me iz BiH. Veoma su zainteresovani da dođem jer mogu igrati za BiH. Nije lako odlučiti. Hrvatsko sam dijete, rođen u Hrvatskoj i srce mi je hrvatsko. Ipak, vuče me i dole jer mi je tata iz Hercegovine i dole sam kao mali uvijek bio. Još moram razmisliti oko toga. Uvijek postoji šansa”, riječi su Medića.

Pouzdani stoper u St. Pauliju zajedno nastupa sa golmanom naše selekcije Nikolom Vasiljem. Medić ističe da ga Vasilj nagovara da obuče naš dres.

“Nikola me nagovara da dođem. Govori mi da bih imao priliku igrati i da BiH treba stoper. BiH nema neku količinu dobrih igrača i vidjet ćemo. Ne zatvaram tu opciju, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Pratio sam BiH i žao mi je što su protiv Finske zeznuli. Treba im mladih igrača koji su spremni. Vidjet ćemo”, govori stoper St. Paulija.

Jakov je ove sezone odigrao 16 susreta za St. Pauli i uspio postići jedan gol.

(Reprezentacija.ba)