INTERVJU/ Safet Sušić: Ja u FK Sarajevo? Dolazim, ali kao navijač

Safet Sušić govori o interesovanju Sarajeva

Safet Sušić: Ja u FK Sarajevo? Dolazim, ali kao navijač

Klupa FK Sarajevo ostala je upražnjena. Četvrto mjesto na tabeli sa čak 20 bodova manje u odnosu na prvoplasirani Zrinjski rezultat je ispod svih očekivanja, a na kraju je bilo i za očekivati da Goran Sablić neće još dugo sjediti na klupi.

Čim je objavljeno da je sa hrvatskim stručnjakom sporazumno raskinut ugovor, krenula je licitacija za novog šefa stručnog štaba. Spominju se Marko Maksimović, Dragan Jović, Mirza Varešanović, ali i legendarni Safet Sušić koji je kao igrač zlatnim slovima upisao svoje ime u historiju tima sa Koševa.

Iako je bez angažmana već preko tri godine, Sušić je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal potvrdio kako od cijele priče neće biti ništa.

– Pratim stanje u našem prvenstvu, vidim da je Zrinjski daleko superioran ove sezone, dok se Sarajevo i Željezničar muče. Teško ko Mostarcima može poremetiti planove, kaže nam Sušić na početku, a potom se osvrće na glasine oko eventualnog dolaska na Koševo.

– Kao navijač ću doći prvom prilikom, međutim kao trener – teško. Sarajevu treba neko ambiciozniji, mlađi, a kod nas ima takvih trenera. Vidim već da se spominju neka imena.

Posljednji angažman Sušić je imao u turskom Akhisarsporu. Vrijeme danas provodi u Parizu sa porodicom.

– Bilo je u proteklom periodu nekih opcija, ali ništa konkretno. Danas kada je ova situacija sa koronavirusom ne znam ni šta je pametno. Nije rješenje ni otići daleko, ostavljati porodicu. Ne želim po svaku cijenu da idem negdje, ističe Sušić.

Nezaobilazna tema je fudbalska reprezentacija BiH. Upravo je Sušić najuspješniji selektor u historiji Zmajeva.

– Kada smo saznali rivale u kvalifikacijama niko nam nije davao šanse, pogotovo pored Francuske i Ukrajine, ali uprkos svemu tome na kraju smo mogli biti drugi. Ukrajinci nisu odigrali ništa posebno. Šteta je što smo podbacili u ključnim utakmicama. Treba li ostati Petev? U te priče nikada nisam ulazio, niti me zanimaju. Fudbalski savez je taj koji odlučuje.

Kada je u pitanju Sarajevo, za Ismira Mirvića će imenovanje trenera biti vjerovatno najtežak i najvažnija odluka od dolaska na čelo kluba. Vremena nije mnogo ostalo… 

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Guest
29.12.2021. 11:00

Posteno pape, nek se mladji dokazuju, ti si odradio svoje

Anonymous
29.12.2021. 13:06

Tako je covjece nas narod je spreman da pojede svoga za malu gresku ti da si ovako zavrsio kvalifikacije vec bi bio probavljen

Lokmic samir
30.12.2021. 19:14

Pape prihvati ponudu i budi trener sarajeva