Desni bek naše rukometne selekcije BiH Dejan Malinović prokomentarisao je za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH dosadašnji dio priprema uoči nastupa na EURO 2022.

“Prva četiri dana smo više radili na fizičkoj spremi. Mislim da je sve dobro prošlo. Sada ćemo se malo odmoriti za Božić i onda nastavljamo sa radom i čekamo da nam se priključe drugi igrači. Onda ćemo početi raditi taktički i pripremati se za naše protivnike na prvenstvu. Objektivno, grupa je veoma teška. Nismo favoriti, ali borit ćemo se u svakom meču, za svaku loptu i dat ćemo sve od sebe. Mi uvijek idemo na pobjedu i nema izgovora”, govori Malinović i nastavlja:

“Sada nas je puno na treningu i teško je procijeniti ko ima kvalitet. Mora se dugoročno raditi i posvetiti se mladim snagama. Bez njih nema budućnosti. Ima mladih igrača i nadam se da će ih biti još više koji će svojim kvalitetom nadomjestiti starije igrače. Čuli smo i da će se Prce uskoro oprostiti od reprezentacije. Mladi igrači moraju iskoristiti svoju šansu na najbolji mogući način.”

EURO 2022 u Slovačkoj i Mađarskoj počinje 13. januara i trajat će to 30. januara 2022. godine.

Raspored utakmica BiH na predstojećem EURO 2022:

Bosna i Hercegovina – Švedska (13. januar, 20,30 sati / Bratislava)

Bosna i Hercegovina – Češka (15. januar, 18,00 sati / Bratislava)

Bosna i Hercegovina – Španija (17. januar, 18,00 sati / Bratislava)

Plasman u narednu fazu izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)