Uprava GNK Dinamo donijela je odluku da je novi glavni trener prve momčadi gospodin Željko Kopić, prenosi stranica Modrih.

Istovremeno je ovim imenovanjem odlučeno da će Kopić biti i sportski direktor te će time koordinirati kompletan sportski sektor GNK Dinamo. Kopić je već pet utakmica vodio Dinamo kao prijelazno rješenje, a sada je zvanično dugoročno na čelu Modrih.

Kao jedan od ozbiljnijih kandidata za trenera Dinama bio je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog i nekadašnji reprezentativac BiH, a kako je istakao za Sportske novosti Dinamo i Zrinjski se nisu dogovorili.

“Bilo je razgovora mene i Dinama, međutim pod ugovorom sam sa Zrinjskim do 2023. godine i želio sam da se klubovi dogovore, kako bismo Dinamo i ja išli dalje u realizaciju. Međutim, mislim da se klubovi nisu dogovorili tako da ću ostati u Zrinjskom i nastaviti raditi svoj posao kao i dosad”, kazao je Jakirović.

Novi trener Gojaka i Menala je u dosadašnjoj karijeri vodio Segestu, Lučko, Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk i Pafos.

U Dinamo je već nekoliko godina, a obnašao je funkciju direktora omladinske škole.

Dinamo je nakon jesenjeg dijela prvenstva na prvom mjestu, ali do kraja sezone u HNL-u očekuje se super uzbudljiva završnica jer su Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk u igri za osvajanje titule.

(Reprezentacija.ba)