“B” tim reprezentacije Bosne i Hercegovine minimalno je poražen od SAD-a 1:0. Zmajevi su gol primili u 89. minuti, a o susretu su govorili defanzivac Hrvoje Barišić i golman Nikola Ćetković.

“Odigrali smo jako dobro, a imali smo i neke šanse. Oni su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas”, kazao je Barišić, stoper Zrinjskog.

“Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo i drago mi je što sam debitovao za „A“ tim. Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili, ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju”, rekao je Ćetković.

Za BiH su igrali: Nikola Ćetković, Josip Ćorluka, Numan Kurdić, Ajdin Nukić, Hrvoje Barišić, Aleksandar Vojnović, Jovo Lukić, Sulejman Krpić, Amar Begić, Andrej Đokanović i Igor Savić.

Priliku sa klupe su dobili Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Marijan Ćavar, Mehmed Ćosić, Haris Ovčina i Saša Maksimović.

(Reprezentacija.ba)