Reprezentacija SAD-a večeras je u Los Angelesu u prijateljskoj utakmici pobijedila BiH rezultatom 1:0.

Naš selektor Ivajlo Petev za ovaj susret je računao samo na igrače iz Premijer lige BiH, pa se se slobodno može reći da je večeras nastupio “B” tim Bosne i Hercegovine.

„Žao mi je što smo primili gol na kraju. Igračima nemam šta zamjeriti. Borili su se i dali sve od sebe. Crveni karton je pokvario utakmicu. Protivnik je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, a u drugom sa igračem manje im nismo dozvolili ni jednu do finiša utakmice. Šteta što smo primili taj gol, ali igrači su ispoštovali sve što smo tražili od njih u taktičkom smislu. Nismo zaslužili da izgubimo meč.“

Od 39. minute naš tim je ostao sa igračem manje, s obzirom da je Begić dobio direktan crveni karton nakon jednog neopreznog starta.

Za BiH su igrali: Nikola Ćetković, Josip Ćorluka, Numan Kurdić, Ajdin Nukić, Hrvoje Barišić, Aleksandar Vojnović, Jovo Lukić, Sulejman Krpić, Amar Begić, Andrej Đokanović i Igor Savić.

Priliku sa klupe su dobili Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Marijan Ćavar, Mehmed Ćosić, Haris Ovčina i Saša Maksimović.

(Reprezentacija.ba)