Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je održao press konferenciju za medije.

Džumhur je govorio o tekućoj sezoni, svojim rezultatima, ali i planovima za budućnost.

“Sezona je loša i ja sam svjestan toga. Ipak, mislim da će naredna biti mnogo bolja. Znam da se sve greške koje su bile u ovoj godini mogu popraviti u narednoj i da će sve doći na svoje sredinom naredne godine. Posebno se to odnosi na ranking, bodove i turnire. Korona virus je sve poremetio u protekle dvije godine i meni to nikako nije išlo na ruku. Bilo je previše stvari koje su išle protiv mene”, rekao je Damir i dodao:

“Sezona do US Opena nije bila loša i da sam nastavio tim tempom, mogao sam godinu završiti među prvih 100. Od ukupno 650 bodova koje sam u drugom dijelu sezone imao, 400 saa branio od US Opena do kraja godine i mislim da sam previše bio opterećen tim. Naredna godina je tu da se poprave stvari. Počinjem sa igranjem na Australian Openu, a kasnije ćemo vidjeti od kalendara i ATP-a.”

Džumhur je istakao da će dio priprema raditi u Beogradu.

“Jedan dio priprema ću raditi u Beogradu. Već sam počeo sa prvim dijelom priprema i osjetio sam da ne želim praviti veću pauzu i da se što prije trebam vratiti u trenažni proces. Do kraja naredne sedmice sam u Sarajevu i tu ću početi pripreme. Kondicione pripreme ću raditi sa Eldinom Jeleškovićem, a promijenio sam i tim trenera za narednu sezonu. Drugi dio priprema ću završiti u Beogradu jer samo imam puno više igrača sa kojima mogu trenirati. Nakon toga planiram putovati u Australiju krajem decembra ove godine.”

Naš teniser, koji je trenutno na 158. mjestu na ATP listi, je otkrio i da mu je cilj da se vrati u Top 100.

“Najveći cilj mi je povratak među 100 najboljih tenisera. Kada to uspijem, onda ću razmišljati korak po korak. Svjestan sam da imam još šest, sedam godina dobrog tenisa i želim to iskoristiti na najbolji način. Iskreno, imao sam mnogo nevolja u prethodnoj godini. Trebalo je dosta vremena da se vratim na turnirski nivo i kada sam osjetio da sam počeo igrati dobro, uslijedilo je nekoliko rezultata zbog kojih sam psihički pao. Sve se to dešavalo u maju. Igrao sam dobro, ali nisam pravio rezultate kakve sam očekivao.”

Maxbet trenutno ima u ponudi 3 teniska turnira. Kvote možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)