Dolazak Džanana Muse na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH zasad je neizvjestan, s obzirom da je prvotimac španskog Breogana na posljednjem testiranju dobio pozitivan nalaz na korona virus.

Selektor Vedran Bosnić ipak vjeruje da bi mogao raÄunati na 22-godiÅ¡njeg reprezentativca u meÄevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv ÄŒeÅ¡ke Republike (26. novembar) i Bugarske (29. novembar).

“U Å paniji jako Äesto testiraju igraÄe, praktiÄno svakodnevno. Sve do juÄeraÅ¡njeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije taÄan. TakoÄ‘er je asimptomatiÄan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom sluÄaju, testirati i u narednim danima, Äekamo rezultate i nadamo se najboljem. Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i priÄali smo o svemu Å¡to se tiÄe predstojećih meÄeva. Raduje se okupljanju i nastupu naÅ¡e ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljemâ€, istiÄe selektor Bosnić.

Prvi trening reprezentativci BiH trebali bi obaviti u ponedjeljak, kada se oÄekuje i da tim bude kompletiran nakon Å¡to Zmajevi okonÄaju svoje obaveze u klubovima.

Susret BiH – Češka igra se narednog petka (20 sati) u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija). Ulaznice će od danas u podne biti moguće kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba.

(Reprezentacija.ba)