Corriere dello Sport piše da će Edin Džko biti spreman za nedjeljni derbi Serije A između njegovog Intera i Napolija.

Džeko se 7. novembra povrijedio u gradskom derbiju Milana i Intera i propustio je utakmice BiH protiv Finske i Ukrajine.

Talijanski mediji su pisali da bi Džeko “stisnuo zube” i zaigrao protiv Ukrajine u posljednjem meču kvalifikacija, ali BiH je prije toga izgubila na svom terenu od Finske i kolo prije kraja ostala bez šansi za drugo mjesto i baraž.

Edin se prije nekoliko dana vratio u Milano uz dopuštenje selektora Peteva, individualno trenirao i trebao bi predvoditi napad Intera protiv aktuelnog lidera Serije A.

Zanimljivo da Napoli sa klupe predvodi Luciano Spalletti, čovjek koji je trenirao Edina u Romi i jedan do četvorice trenera koji je u posljednjih nekoliko godina pokušavao dovesti kapitena BiH u Inter.

“Spalletti je bio samo jedan od četvorice Interovih trenera koji su imali namjeru da dovedu Edina u Inter. Drugi je bio Roberto Mancini, koji je trenirao Džeku u Man. Cityju i sa njim osvojio Premierhip. Džeku je pokušao dovesti i Conte u augustu 2019, a to je konačno uspjelo Inzaghiju u ljeto 2021. godine”, navodi se u tekstu Corriere dello Sporta.

Duel Inter – Napoli igra se u nedjelju 21. novembra od 18,00 sati u Milanu.

Ekipa Intera je trenutno treća na tabeli sa 25 bodova, dok je Napoli prvi sa sedam bodova više.

(Reprezentacija.ba)