Stoper Partizana Siniša Saničanin (26) propustio je Kazahstan i Ukrajinu zbog korone, a danas je na raspolaganju selektoru Ivajlu Petevu kod kojeg je bio nezamjenjiv u ranijim mečevima.

I njega su novinari pitali da li mu je opterećenje što zbog kartona protiv Finske može propustiti Ukrajinu.

„Iskreno, ne razmišljam o tome što imam karton i ne želim da sebi stvaram dodatni pritisak. Ulazim u utakmicu maksimalno spreman i skoncentrisan. Nadam se da neće biti kartona i da ćemo ostvariti pobjedu.”

O Finskoj je nemoguće govoriti bez da se spomene njihov najbolji napadač Teemu Pukki koji je ove sezone zabio tri gola u 12 utakmica za Norwich.

“Što se tiče Pukkija, on je odličan igrač, ali obratićemo pažnju na njega. Imamo i mi svoje adute i vjerujem da neće biti problema. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i pred svaku utakmicu imamo istu priču. Motivišemo jedni druge da maksimalno ozbiljno uđemo u meč.”

BIH je prema kladionicama blagi favorit u ovom duelu. Kladionica Meridian tri dana pred meč daje kvotu 2.10 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Saničanin želi obradovati naciju.

“Nadam se da ćemo obradovati naciju i ostvariti rezultate koje želimo. Svi znamo kakva je atmosfera kad je pun stadion i to nam mnogo znači. Navijači su naš dvanaesti igrač i mogu pogurati ekipu do pozitivnog rezultata.“

BiH posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP 2022 igraju u Zenici protiv Finske u subotu i Ukrajine u utorak.

Zmajevima pobjeda protiv Finske i remi sa Ukrajinom garantuje drugo mjesto i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)