Večeras je na rasporedu osam utakmica 1/16 finala Kupa Njemačke, a na teren će istrčati i bh. fudbaleri.

Dynamo Dresden – St. Pauli (18,30 sati)

Dynamo Dresden će od 18:30 sati dočekati ekipu St. Paulija, a bh. reprezentativac Nikola Vasilj vjerovatno će susret pratiti sa klupe. Vasilj je branio na svim prvenstvenim utakmicama, ali će Kup braniti rezervni golman.

St. Pauli je u prethodnoj rundi eliminisao Magdeburg sa 3:2, dok je Dresden bio bolji od Paderborna sa 2:1. Kada se pogleda tabela 2. Bundeslige, St. Pauli je prvi, a Dynamo na 12. poziciji.

Gosti su blagi favoriti na ovom susretu. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.16 na trijumf St. Paulija. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Regensburg – Hansa Rostock (20,45 sati)

Meč 1/16 finala Kupa Njemačke u kojoj će bh. trener Mersad Selimbegović voditi svoju ekipu protiv Hanse za koju igra Haris Duljević, nekadašnji Zmaj.

Regensburgu ide mnogo bolje u ovoj sezoni. Drugi su u drugoj Bundesligi, dok je Hansa tek na 15. mjestu. U Kupu, Regensburg je izbacio Koblenz sa 3:0, a Hansa Heidenheim sa 3:2.

Domaći su prema kladionicama favorit na današnjoj utakmici. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.02 na pobjedu Regensburga. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Kada je u pitanju Haris Duljević, priključio se Hansi nakon početka sezone, a do sada je sakupio tri nastupa, sva tri puta je ulazio sa klupe.

Vrijedi još izdvojiti utakmicu Bayer Leverkusena i Karlsruhera na čijoj klupi kao pomoćni trener sjedi Zlatan Bajramović.

Raspored i satnica mečeva 1/16 finala Kupa Njemačke:

Bayer Leverkusen – Karlsruher (18,30 sati)

Dynamo Dresden – St. Pauli (18,30 sati)

Mannheim – Union Berlin (18,30 sati)

Bochum – Augsburg (18,30 sati)

Borussia M'gladbach – Bayern Munchen (20,45 sati)

Regensburg – Hansa Rostock (20,45 sati)

Hannover – Fortuna Dusseldorf (20,45 sati)

Stuttgart – Koln (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)