Hrvatske Sportske Novosti prenose da Fudbalski savez BiH prati defanzivca St. Paulija, Jakova Medića (23), te da su već uputili poziv Zagrepčaninu da obuće dres Zmajeva.

Kako pišu, Medić je bio na radaru U21 i A reprezentacije Hrvatske, ali nikada nije pozivan, a čelni ljudi u bh. Savezu žele iskoristiti činjenicu da Medić vuče korijene iz BiH.

Jakov Medić je rođen 7. septembra 1998. godine u Zagrebu. Prošao je omladinske selekcije Hrvatskog Dragovoljca, Zagreba i Istre, a u seniorskom fudbalu igrao je za Lučko, Vinogradar, te njemačke Nuremberg i Wehen.

Od ljeta ove godine član je St. Paulija, njemačkog drugoligaša čiji dres nosi bh. reprezentativac, Nikola Vasilj. St. Pauli je nakon devet kola prvi na tabeli i glavni je favorit za ulazak u Bundesligu. Jakov je igrao i Kup utakmicu na kojoj je postigao prvijenac u dresu St. Paulija.

Ono što je privuklo pažnju javnosti, Medić u ovoj sezoni igra odlično. Odigrao je svih devet utakmica na kojima je uspio dodati i dvije asistencije, te je prema analizama fudbalskih stranica jedan od najboljih defanzivaca popularne Cvajte.

Sportske Novosti pišu da je Medić hit 2. Bundeslige te da je već privukao pažnju i nekih bundesligaša.

Nikola Vasilj i Jakov Medić u dresu St. Paulija

(Reprezentacija.ba)