Na Areni Lviv održala se press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči susreta sa Ukrajinom, a medijima su se obratili selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko.

Petev je u uvodu istakao da ima više igrača na raspolaganju u odnosu na duel sa Kazahstanom.

“Za ovu utakmicu imamo već izbor igrača na raspolaganju i najvažnije je da izgledamo dobro kao ekipa i pokušat ćemo osvojiti jedan ili tri boda. Što se tiče naše igre, uvijek može još bolje. Znam da to možemo i jako mi je drago da smo pokazali harmoniju, a siguran sam da možemo i puno bolje igrati.”, kazao je Petev.

Selektor BiH nije želio komentarisati smjenu na klupi Ukrajine, a o borbi za drugo mjesto kaže da nema pritisak.

“Mislim da nemamo pritisak. Adrenalin je druga stvar. Moramo izaći sa željom da odigramo što bolje i nećemo kalkulisati. Zanima nas samo sutrašnji meč, a o narednim ćemo razmišljati kada bude vrijeme”, kazao je Petev u Lvivu.

Ukrajina nikada nije izgubila u Lvivu gdje će sutra imati podršku 20.000 navijača.

“Znam tu informaciju o stadionu u Lvivu. Nadam se da ćemo sutra srušiti tu tradiciju Ukrajine. Bit će jako dobra, zanimljiva i teška utakmica. Sve ovisi o nama i našem pristupu i kako će izgledati na terenu. Što se tiče grada, čuo sam da je jako lijep grad, ali nisam stigao ništa vidjeti”.

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom od 20:45 sati. Ukrajina je favorit dan pred meč. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.80 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)