Na Areni Lviv održala se press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči susreta sa Ukrajinom, a medijima su se obratili selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko.

U uvodu press konferencije govorio je Edin Džeko koji je nakon svog obraćanja napustio press kako bi se pripremio za trening reprezentacije.

“Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu šanse su name veće, imamo do kraja tri susreta ali sutrašnja utakmica nam je sigurno najbitnija. Ne razmišljam o promašajima, ima više šansi kada se ima više, a kada manje šanse. Na kraju krajeva najbitnije je kako odigra ekipa. Bio bih najsretniji da Smajo opet zabije dva i da dobijemo 2:0”, kazao je Džeko dodavši kako je zajedništvo najjače oružje BiH.

“Zajedništvo. Mislim da smo mi ekipa kojoj trenutno fali dosta bitnih igrača, ali protiv Kazahstana smo pokazali da ova ekipa ima kvaliteta i da jedino zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. To je naša najveća prednost za našu utakmicu. Ako gledamo sami sebe, nećemo daleko dogurati, a ako se budemo držali zajedno kao u Kazahstanu onda imamo dobre šanse.”.

Mediji u Ukrajini su pitali Edina o jednom od njegovih uzora, Andriyu Shevchenku, bivšem selektoru Ukrajine.

“Shevchenka nisam vidio dugo godina, mislio sam da ćemo se vidjeti u ovim utakmicama. Iznenađenje mi je što više nije selektor Ukrajine, ne znam šta se desilo između njega i Saveza. Pokazali su u Finskoj zašto su bili glavni favoriti za drugo mjesto. Znam skoro sve igrače Ukrajine i ne bih nikog izdvajao.”

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom od 20:45 sati. Ukrajina je favorit dan pred meč. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.80 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)