Zlatan Ibrahimović je danas proslavio 40. rođendan, a saigrači, među kojima je bio i naš Rade Krunić, su mu upriličili proslavu prije dva dana.

Milan večeras igra protiv Atalante meč u okviru Serije A, pa su u Milanu danas odlučili da puste kraći snimak proslave Zlatanovog rođendana.

Također, Ibrahimović je na svom Twitter nalogu objavio i fotografiju Ferrarija vrijednog 430.000 eura, a upravo se tim automobilom počastio za 40. rođendan.

Inače, Zlatan ima sjajne odnose sa igračima sa Balkana, a to je potvrdio i naš golman Asmir Begović u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Begović je prošle godine nastupao na posudbi u Milanu i u februaru 2020. godine je kazao da je Zlatanu tada prenio pozdrave i od pjevača Halida Bešlića.

“Zlatan je dobar momak, stvarno je super i često govori na bosanskom jeziku. On voli našu kulturu. Baš mi je Halid Bešlić poslao poruku prije nekoliko dana da prenesem pozdrave Zlatanu, pa samo ga tako obradovali. Mislim da Zlatan ima naš mentalitet i voli kada se priča o Bosni i Hercegovini”, rekao je Begović za Reprezentacija.ba portal.

Zlatan je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Man. United, LA Galaxy te Milan.

Igrajući za spomenute klubove osvojio je čak 32 trofeja, a ukupno je za klubove i reprezentaciju zabio 565 golova.

(Reprezentacija.ba)