Večeras se igra osam utakmica grupne faze Lige Šampiona, a Zmajeve očekuju dva fudbalska spektakla.

Edin Džeko sa svojim Interom na Giuseppe Meazzi dočekuje Real Madrid i želi na najbolji način otvoriti ovosezonsku Ligu Šampiona. Prema najavama, Džeko će zajedno sa Lautarom Martinezom predvoditi napad Neroazzura.

Ova dva velikana su se susrela u grupnoj fazi i prošle godine. Madriđani su oba puta slavili, na svom terenu sa 3:2, a u Milanu sa 2:0.

Kladionice predviđaju rovovsku borbu i daju podjednake šanse ekipama. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.65 na trijumf Intera, dok je koeficijent na pobjedu Reala 2.80. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Džeko je u karijeri pet puta igrao protiv Reala. Dva puta u dresu Man. City i tri puta kao napadač Rome. Jednom je zatresao mrežu Madriđana, bilo je to 2012. godine kada je na Bernabeu pogodio za vodstvo Citya, ali je Real poslije preokrenuo i stigao do pobjede 3:2.

Zajedno sa Interom i Realom, u grupi su još Shakhtar i Sheriff.

Utakmica se igra večeras u 21 sat uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Miralem Pjanić je za samo sedam dana postao miljenik Bešiktašovih navijača, a Orlove večeras očekuje domaći susret sa Bor. Dortmund. Prvak Turske se vratio u Ligu Šampiona i očekuje se spektakl na stadionu.

Pjanić će naravno igrati od prve minute i svojim iskustvom igranja Lige Šampiona donijeti prednost svom timu.

Dortmund je već nekoliko godina ozbiljan učesnik Lige Šampiona što ga stavlja u red favorita za ovaj meč. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.62 na pobjedu Dortmunda. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Susret Bešiktaša i Dortmunda na rasporedu je u 18:45 sati uz prijenos na Areni Sport. U drugom meču ove grupe sastaju se Sporting i Ajax.

Večerašnji susreti:

Srijeda:
Bešiktaš – Dortmund (18:45 sati)
Sheriff – Shakhtar (18:45 sati)
Club Brugge – PSG (21:00 sati)
Man. City – RB Leipzig (21:00 sati)
Atl. Madrid – Porto (21:00 sati)
Liverpool – Milan (21:00 sati)
Sporting – Ajax (21:00 sati)
Inter – Real Madrid (21:00 sati)

(Reprezentacija.ba)