NK Široki Brijeg je jedan od prvih bh. klubova koji je izgradio svoj fudbalski kamp, a u proteklim danima nastavili su sa modernizacijom kampa “Musa-Karačić”.

Kamp koji je udaljen desetak minuta od centra Širokog Brijega sadrži nekoliko terena sa prirodnom i plastičnom travom, te objektom sa svlačionicama i prostorijama za sastanke.

Plavi sa Pecare su sedmici iza nas započeli radove na rekonstrukciji trećeg terena sa prirodnom podlogom. Radovi podrazumijevaju postavku savremenih prskaliza za zalijevanje terena, a potom i ravnanje i dosijavanje samog travnjaka.

“U prvoj fazi radova bit će promijenjen kompletan sustav za navodnjavanje terena i postavljen novi, suvremeni sustav prskalica za nogometne terene. Nakon toga će uslijediti faza ravnanja i dosijavanja terena.

Cilj nam je dobiti još jedan kvalitetan teren s prirodnom travom kako bi djeca koja pohađaju našu školu nogometa imala što bolje uvjete za rad i brušenje talenata za prvu momčad NK Široki Brijeg”, saopštili su iz Širokog Brijega.

Širokobriježani su poznati sa kvalitetnim radom u omladinskim selekcijama koje su skoro u svim ligama uvijek u gornjem dijelu tabele, a razvili su i skauting po cijeloj BiH, te omogućili trenerima dovođenje igrača iz drugih gradova.

(Reprezentacija.ba)