Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra dočekuje Kazahstan, a veoma bitan meč za Zmajeve najavio je selektor, Ivajlo Petev.

“Moramo ući u utakmicu sa više od 100 posto. Čvrsta su ekipa, agresivna, ali je naš pristup jako bitan da bi odigrali dobru utakmicu. Idemo na tri boda, utakmica traje 90 minuta, moramo biti strpljivi i pametni da iskoristimo sve situacije. Siguran sam da su momci spremni i da će dati sve od sebe da pobijedimo”, kazao je Petev i dodao da će sastav odabrati sutra na sastanku.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Petev je poručio da će više informacija imati nakon današnjeg treninga. O Kazahstanu kaže da ima dovoljno informacija.

“Odavno poznajem Kazahstan. Imam dosta kolega tamo, nezgodna su ekipa, ali znamo da danas nema lakih protivnika. Bitno je kako ćemo se mi ponašati, to je meni najbitnije, sve ovisi o nama, naša budućnost je u našim rukama. Sutra idemo dati sve od sebe da se uzmu tri boda.”

Susret BiH – Kazahstan igra se u utorak s početkom od 20:45 sati. Na Bilinom polju dozvoljeno je prisustvo do 6.000 navijača.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)