Selektor reprezentacije BiH, Ivajlo Petev (45) saopštio je spisak fudbalera na koje računa za naredne mečeve, a potom je odgovarao na pitanja prisustnih novinara.

“Fokus je na prvoj utakmici, a nakon toga ćemo razmišljati o Kuvajtu i Kazahstanu. Problem neigranja igrača je prisutan, ali oni koji su na spisku dat će sve od sebe. Kolašinac je nedavno igrao u prijateljskom meču, Demirović ne igra u Freiburgu, ali nadam se da će se njegova situacija uskoro promijeniti. Kod Pjanića je komplikovan status, ali nadam se da će vrlo brzo naći klub”, kazao je Petev dodavši:

“Najbitnije je da vjerujemo u sebe. Ne bih želio prognozirati i kalkulisati, jer smo fokusirani na sebe. Kazahstan je jako napredovao. Moramo biti čvrsti i da idemo na pobjedu. Francuze ne smijemo gledati kao svjetske prvake. Tražit ćemo igru i rezultat koji nam odgovara, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.”

U narednim danima moguće je da će Petev prošitiri spisak.

“Imamo tri golmana s kojima smo počeli kvalifikacije. Meni je veoma bitno da igrači ‘kliknu’ između sebe i zato sam se ponovo odlučio za njih. Kovačević je tu, nije isključeno da u narednom periodu bude na spisku.”

Zmajevi 1. septembra gostuju Francuskoj, potom 4. dočekuju Kuvajt u okviru prijateljskog duela, a 7. septembra igraju u Zenici sa Kazakhstanom.

(Reprezentacija.ba)