Velež je večeras na Grbavici poražen u revanš duelu trećeg pretkola kvalif. za Koferencijsku ligu od švedskog Elfsborga sa 1:4 i ukupnim rezultatom 2:5 eliminisan iz Europe.

Trener Rođenih Feđa Dudić nakon meča je za FACE TV prokomentarisao poraz svojih izabranika.

“Šta da kažem. Bili smo surovo kažnjeni za svaku grešku. Rezultat je previsok. Mi smo igrali, a Elfsborg davao golove. Kada se sve pogleda, u našoj ligi možda ne bi bili ovako kažnjeni, ali ovdje je to surovo. Primili smo drugi gol čim smo uspostavili igru. Oni su željeli biti što dalje od svog gola. Nismo reagovali kako treba, a posebno se to odnosi na drugi gol”, rekao je Dudić i dodao:

“U svlačionici smo vjerovali da možemo. Plan je bio da u prvih 15 minuta postignemo gol i da dignemo publiku. I onda kada smo trebali dati gol, greška kao iz najgorih filmova. Nemam momcima na čemu da zamjerim bez obzira na te individualne greške. Bajka je trajala dugo. Bilo je lijepo ići kroz Europu i putovati. Publika je bila tu i ja im se ovom prilikom zahvaljujem. Ljudi vole Velež i žive za ovaj klub. Večeras su to pokazali. Nismo se obrukali u Europi, osim ove utakmice koja je rezultatski loša.”

(Reprezentacija.ba)