Fudbaleri Veleža danas će doputovati u švedski Boras gdje će sutra od 18:45 sati odmjeriti snage sa Elfsborgom u okviru prve utakmice trećeg pretkola Konf. lige.

Rođeni su otputovali sa mostarskog aerodroma, a večeras će na Boras Areni obaviti posljednji trening pred meč i konferencijom za medije najaviti susret bh. kluba sa Šveđanima.

Elfsborg je šesterostruki prvak Švedske koji je osnovan davne 1904. godine. Popularni Elegantni žuti svoje domaće utakmice igraju na Boras Areni koja ima kapacitet od 16.200 sjedećih mjesta. Stadion je izgrađen 2005. godine.

U prošloj sezoni Elfsborg je završio na drugom mjestu sa devet bodova manje od prvoplasiranog Malmoa. U tekućoj sezoni Šveđani su odigrali 13 kola, a Elfsborg je trenutno četvrti.

Što se tiče Konf. lige, u ovoj sezoni su u drugom pretkolu izbacili Milsami sa ukupnih 9:0. Moldavski Milsami je u prvom pretkolu eliminisao Sarajevo.

Ekipa Elfsborga prema portalu transfermarkt procijenjena je na 14.50 miliona Eura, skoro tri puta više od Veleža. Najskuplji fudbaler je Johan Larsson, 31-godišnji desni bek koji vrijedi 1.50 miliona Eura.

Utakmica između Elfsborga i Veleža igra se u četvrtak u 18:45 sati na pomenutoj Boras Areni, a prema najavama bit će prisutno oko 3.000 gledalaca. Glavni sudija na meču je Poljak Pawel Gil.

Kao što smo i navikli kada je u pitanju Velež u Europu, TV prijenos možete pratiti na Face TV, a specijalna emisija iz Mostara počinje u 17:30 sati.

(Reprezentacija.ba)