Nakon jučerašnje dvije utakmice, danas su na rasporedu preostala četiri susreta 30. kola Premijer lige BiH.

Krupa – Radnik (15:55, Arena Sport)

U jednoj od dvije utakmice direktnih konkurenata za opstanak sastaju se domaća Krupa i bijeljinski Radnik. Ove dvije ekipe drža posljednje dvije pozicije na tabeli sa po 22 osvojena boda.

Krupa na proljeće pruža kvalitetne partije i bilježi solidne rezultate, te su blagi favorit na današnjem meču. S druge strane Radnik u proljetnom dijelu sezone nije na svom nivou, promijenili su i trenera i danas hvataju posljednju šansu za ostanak u društvu najboljih.

Krupa je u posljednjem kolu poražena od Borca sa 1:0, a prije toga su savladali Mladost sa 3:0. Radnik već osam utakmica ne zna za pobjedu, a prije četiri dana su odigrali bez golova sa ekipom Mladosti.

Pomenuto je da su domaći blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.90 na trijumf Krupe. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

U dvije dosadašnje utakmice u ovoj sezoni ova puta je bilo 1:1.

Olimpik – Mladost (16:00)

Domaći Olimpik ima imperativ pobjede kako bi zadržali mjesto koje ih zadržava u Premijer ligi BiH, ali Mladost im neće lako dati bodove jer u slučaju poraza bi imali problema u posljednja tri kola kada ih očekuju jako teške utakmice.

Vukovi su deseti sa dva boda više od gore navedenih Krupe i Radnika, dok Mladosti ima četiri boda više od Olimpika.

Olimpik ovaj meč na Koševu dočekuje nakon poraza od Slobode sa 2:0, a Mladost je na svom terenu s Radnikom odigrala 0:0.

Kladionice nude približne kvote na pobjede obje ekipe. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.92 na pobjedu Olimpik, dok je kvota za slavlje Mladosti 3.70. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Mladost je Olimpika savladala u obje ovosezonske utakmice, u Doboju kod Kaknja je bilo 1:0, a na Otoci 2:0 u korist Hiroša, Hadžića i društva.

Zbog tri žuta kartona u rosteru neće biti fudbalera Mladosti, Azura Mahmića.

Široki Brijeg – Tuzla City (18:00, Arena Sport)

Široki Brijeg na krilima sjajne pobjede na Grbavici želi iskoristiti poraz Zrinjskog i jednom nogom zakoračiti u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Nasuprot njima, Tuzla City se potajno nada da uz sve pobjede mogu pomrsiti račune u borbi za Europu i u finišu prestići danapnjeg rivala i mostarske Plemiće. Trenutno je pet bodova razlike između Širokobriježana i Plavaca iz Tuzle.

Blagi favorit zbog prednosti domaćeg terena je Široki. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.98 na pobjedu Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Dodajmo i to da je Tuzla City protekle dvije utakmice remizirala 1:1, protiv Sarajeva i Olimpika. U dva posljednja međusobna duela Široki Brijeg je slavio sa 1:0 na Pecari, a na Tušnju je bilo 1:1.

Mladi Ivan Grgić će propustiti utakmicu zbog crvenog kartona iz prošlog kola, a u redovima Tuzle neće biti Ajdina Nukića i Adnana Džafića zbog suspenzija.

Velež – Željezničar (18:00, Moja TV)

Derbi starih rivala donosi nam meč sjajnog Veleža i očajnog Željezničara. Domaći žele pobjedu s kojom bi potvrdili svoj glavni cilj, a to je Europa, dok ekipa Blaža Sliškovića već odavno nema ambicija i samo žele nekoga pobijediti u ovoj godini.

Velika suprotnost u formi ova dva tima, Velež na proljeće nema nijedan poraz, a Željo u 2021. godini nema nijednu pobjedu.

Forma i značaj stavljaju Rođene za favorita ovog meča. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.65 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

“Svaka utakmica je važna, pogotovo ova protiv Željezničara. Oni su u neugodnoj situaciji, nisu pobjedili faktički čitavu polusezonu. To nama ne daje za pravo da se opuštamo. Ostalo je malo do kraja i sve ćemo uraditi da zadržimo ovu prednost koju imamo”, rekao je Mustafa Kodro, pomoćni trener Veleža.

“Očekuje nas teška utakmica. Utakmica u koju Velež ulazi po stanju na tabeli kao apsolutni favorit, ali mi smo Željo, ne predajemo se. Pokušaćemo napraviti dobar rezultat i prekinuti crni niz koji nas je zadesio u proljetnom dijelu prvenstva”, kazao je Bakir Šerbo, trener u stručnom štabu Želje.

Feđa Dudić zbog tri žuta kartona neće voditi ekipu s klupe, dok će se igračka legenda Veleža Blaž Slišković prvi put susresti sa klubom svoje mladosti na klupi Plavih. Obje ekipe su kompletne s tim da Željo u Mostar nije poveo Štilića i Lendrića.

(Reprezentacija.ba)