U okviru 41. kola turske Superlige danas će se odigrati deset utakmica, a svoje nastupe ubilježit će i bh. reprezentativci.

Konyaspor – Trabzonspor (16:00, Sportklub)

Ekipa Konyaspora odavno je osigrala opstanak i kraj prvenstva provodi u zlatnoj sredini, a danas će ugostiti Trabzonspor koji je također osigurao svoju poziciju na tabeli, solidno četvrto mjesto. Konya je u 38 utakmica sakupila 48 bodova, dok je Trabzon u isto toliko susreta osvojio 67 poena.

Oba tima mogu igrati rasterečeno što nam obećava golove pogotovo ako pogledamo dva posljednja međusobna omjera kada je bilo 3:1 za Trabzon i 4:3 za Konyu.

Prema najavama medija od prve minute igrat će tri bh. fudbalera, Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović. Deni Milošević i Marin Aničić će propustiti meč zbog povreda.

Kladionice blagu prednost daju gostima. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.25 na pobjedu Trabzonspora. Ostale kvota sa ovog duela pogledajte ovdje.

Basaksehir – Kayserispor (19:30)

Dva kola prije kraja Višćin Basaksehir ima šest bodova više od zone ispadanja i nakon jako lošeg starta uspjeli su se izvući i posljednje dvije utakmice odigrati mirno. S druge strane Kayserispor je samo dva boda od mjesta koje vodi u niži rang.

U prvom susretu ove sezone Kayserispor je slavio sa 2:0.

Naš Edin Višća u posljednje vrijeme igra u sve boljoj formi, a današnji susret počet će od prve minute.

Iako je gostima pobjeda mnogo bitnija, kladionice daju prednost domaćinu. Kladionica Meridian na dan duela daje kvotu 2.20 na pobjedu Basaksehira. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Kasimpasa – Ankaragucu (19:30)

Tim čiji dres nose dva bh. igrača nalazi se na 15. poziciji, pet bodova više od zone ispadanja i ne bi trebali imati problema sa ostankom u turskoj Superligi. Današnji protivnik je pak 18. na tabeli, na mjestu koje vodi u drugi rang turskog fudbala i gostima igra samo pobjeda.

Prema najavama medija Haris Hajradinović će susret igrati od prve minute, dok će zbog povrede meč propustiti Armin Hodžić.

Kasimpasa je favorit na ovoj utakmici. Kladionica Meridian na dan meča daje kvotu 2.20 na pobjedu Kasimpase. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Besiktas – Karagumruk (19:30, Sportklub)

Još jedan današnji meč sa bh. fudbalerom igraju Besiktas i Karagumruk. Dva kola prije kraja Besiktas je prvi na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog i u današnjem susretu su apsolutni favoriti. Ekipa Karagumruka je deveta na tabeli i potpuno rasterečeno ide na noge Besiktasu.

U prošlom kolu Karagumruk je slavio sa visokih 5:1, a gol je postigao i Ervin Zukanović koji će i današnji meč početi od prve minute.

Kvalitet i značaj stavljaju Besiktas kao sigurnog favorita. Kladionica Meridian na dan meča daje kvotu 1.22 na pobjedu domaćih. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Ostale utakmice 41. kola turske Superlige:

Alanyaspor – Erzurum (19:30)
Denizlispor – Galatasaray (19:30)
Fenerbahce – Sivasspor (19:30)
Gaziantep – Rizespor (19:30)
Genclerbirligi – Goztepe (19:30)
Malatyaspor – Hatayspor (19:30)

(Reprezentacija.ba)