Nakon što je Jose Mourinho (58) imenovan za novog trenera Rome, situacija oko odlaska Edina Džeke (35) se mijenja, a danas je nekadašnji fudbaler Rome Nicolas Burdisso komentarisao dolazak svog bivšeg trenera.

“Pellegrini će sa Joseom napraviti kvalitetan iskorak. Ibanez i Kumbulla će napredovati, kao i Veretout. Džeko je za njega idealan napadač. Koju formaciju će koristiti? Često je koristio 4-2-3-1 ili 4-3-3. U Italiji se igrači brže prilagođavaju taktici u toku utakmice. Iznenadit će sve u Italiji baš kao što je to uradio sa Interom”, kazao je Burdisso za medije u Italiji, a potom dodao:

“Imali smo sjajne trenutke na terenu i svlačionici. Jose je izuzetan i smatram da će sa njim u Romi početi jedan novi ciklus. U Romi nije lako, ali on je pobjednik sa ogromnim iskustvom i jedan je od rijetkih koji se može nositi sa pritiskom. Zna kako treba sa igračima, uvijek daje nešto više i zna kako otvoriti srca svima”.

Nicolas Burdisso je dres Intera nosio od 2004. do 2009. godine, a jednu sezonu bio je član tima kojeg je predvodio portugalac Mourinho. Potom je igrao pet godina za Romu.

(Reprezentacija.ba)