Milanski Inter je nakon današnjeg remija Atalante sa Sassuolom zvanično postao novi prvak Italije.

Inter je jučer savladao Crotone sa 2:0, a matematički za titulu mu je bilo potrebno da Atalanta danas ne osvoji tri boda. U susretu sa Sassuolom bilo je 1:1.

Inter je tako prekinuo devetogodišnju dominaciju Juventusa, a Conte je titulu prvaka na Giuseppe Meazzu vratio nakon 11 godina. Posljednji put Inter je osvojio titulu u sezoni 2009/2010 kada je ekipu sa klupe predvodio Mourinho.

Nakon 34 odigrane utakmice Inter je sakupio sjajnih 84 poena, čak 13 više u odnosu na drugoplasiranu Atalantu. Inter je timski igrao odlično, a kao najbolji pojedinac izdvojio se Lukaku a 21 pogotkom.

Interu je ovo 19. titula u historiji i tako su za jedan pehar prestigli svog rivala Milan. Juventus je prvi sa 36 titula.

Rasplet italijanske Serije A se bliži svom kraju, a bh. fudbaleri sa svojim ekipama se bore za Ligu Šampiona i za opstanak. Krunićev Milan je u dobroj situaciji za nastup u najjačem evropskom takmičenju, trenutno su treći na tabeli.

Lazio za koji igra Senad Lulić se današnjom pobjedom uključio u borbu za četvrtu poziciju, a Torino našeg Amera Gojaka će u preostalim kolima voditi borbu za ostanak u društvu najboljih.

(Reprezentacija.ba)