Rukometna selekcija BiH sutra u Grazu od 18,00 sati igra protiv Austrije zadnji susret kvalifikacija za EURO 2022 uz direktan TV prijenos na BHT1.

BiH je trenutno druga na tabeli sa četiri boda koliko ima i treća Austrija, a izabranicima Ivice Obrvana je dovoljan bod za drugo mjesto i plasman na EURO.

U nekim kombinacijama našoj reprezentacijia bi odgovarao čak i poraz u Austriji, ali pod uslovom da Njemačka pobijedi Estoniju na svom terenu te da se poklope određeni rezultati u drugim grupama.

Kladionica Meridian dan pred utakmicu daje kvotu 1.80 na pobjedu Austrije. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

S obzirom da na EURO idu dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane, BiH bi u slučaju eventualnog poraza u Austriji i pobjede ili remija Njemačke protiv Estonije bila treća u grupi sa dva boda (brišu se bodovi protiv zadnje selekcije u grupi) te bi čekala rasplet u drugim grupama.

Također, dobra stvar za naš tim je i ta što nam je gol trenutna gol razlika 0 kada se u obzir uzmu mečevi sa Njemačkom i Austrijom.

Trenutna situacija u ostalim grupama je takva da će gotovo izvjesno najmanje četiri trećeplasirane selekcije biti slabije plasirane BiH, pod uslovom da naša selekcija bude poražena sutra od Austrije.

Tabele svih grupa i parove posljednjeg kola kvalifikacija za EURO 2022 možete pogledati OVDJE.

(Reprezentacija.ba)