Danas se igraju tri meča 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi sezone igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu gdje se sastaju prvoplasirano Sarajevo i drugoplasirarni Borac. Mladost će u Doboju kod Kaknja ugostiti Tuzlu, dok je Krupa domaćin Slobodi.

Krupa – Sloboda (15,00 sati)

Momčad Krupe je u prošlom kolu osvojila veliki bod u gostima protiv Širokog i danas na svom terenu igra protiv tuzlanske Slobode. Sloboda je u gradskom derbiju poražena od Tuzle sa 0:1, pa će protiv Krupe nastojati da izbjegne novi poraz.

Domaći su prema kladionicama favoriti u ovoj utakmici. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 2.10 na pobjedu Krupe. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Ekipe Krupe i Slobode su ove sezone odigrale dvije međusobne utakmice. Sloboda je oba puta bila bolja i zabila ukupno pet golova. Na svom terenu su Tuzlaci slavili sa 2:0, dok su kao gosti pobijedili Krupu rezultatom 3:2.

Mladost DK – Tuzla City (15,00 sati, Moja TV)

Mladost i Tuzla od 15,00 sati igraju utakmicu u Doboju kod Kaknja u okviru 26. kola Premijer lige BiH. Fudbaleri Mladosti su prošlog vikenda u nevjerovatnom meču odigrali 4:4 protiv Želje u gostima, iako su u sudijsku nadoknadu vremena ušli sa vodstvom od 4:2.

S druge strane, Tuzla je jedina momčad uz Velež koja nije izgubila u nastavku sezone, tačnije u šest odigranih kola drugog dijela bh. šampionata. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.40 na trijumf Tuzle. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da su Mladost i Tuzla do sada odigrali sedam međusobnih utakmica u Premijer ligi BiH te da je domaćin slavio u dva navrata, a gost pet puta.

Sarajevo – Borac (19,00 sati, Arena Sport)

Derbi ovog kola, a vjerovatno i kompletne sezone, igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” između prvog Sarajeva i drugog Borca.

Sarajevo je u drugom dijelu sezone tri puta poraženo u šest susreta te večeras jednostavno nema pravo na novi kiks. Borac je nanizao nekoliko pobjeda te sada kasni samo pet bodova za prvim Sarajevo. Banjalučani će u slučaju večerašnje pobjede prići na samo dva boda Sarajevu.

Kladionice daju blagu prendost Sarajevu u derbiju. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.95 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Fudbaleri Sarajeva i Borca su se sastali dva puta ove sezone i na te dvije utakmice je viđeno 10 golova. Sarajevo je na svom terenu pobijedilo 4:2, dok je duel u Banjoj Luci okončan rezultatom 2:2.

Zanimljivo da je ekipa Sarajeva u nastavku sezone ukupno odigrala osam utakmica u svim takmičenjima (šest u ligi te dvije u Kupu) i da je na tih osam mečeva zabila četiri gola, a primila tri. Četiri puta su pobijedili po 1:0, tri puta izgubili identičnim rezultatom, a gradski derbi protiv Želje završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

(Reprezentacija.ba)