VIDEO/ Ivo Krezo: Pobjedom nad Srbijom želimo napraviti historijski uspjeh

Selektor Futsal BiH govorio za zvaničnu stranicu FS BiH o plasmanu naše selekcije na EURO, ali i predstojećem susretu sa Srbijom

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Futsal selekcija BiH, koja je već osigurala historijski plasman na EURO, će sutra u Zenici od 18,00 sati igrati meč posljednjeg šestog kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 protiv Srbije.

Naši momci su ostvarili sve pobjede u dosadašnjih pet kola, a selektor Ivor Krezo je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio o velikom uspjehu Futsal selekcije BiH, našoj ligi, Savezu, igračima, sjajnoj saradnji sa pomoćnima u stručnom štabu i mnogim drugim stvarima.

“Futsal je mnogo napredovao. Napredovala je naša liga, treniranje u klubovima je bolje, a sama organizacija u reprezentaciji i Savezu se digla na jedan viši nivo. Futsal je u svakom segmentu napredovao i normalno da smo došli do ovog rezultata”, kaže Krezo i dodaje:

“Mnogo mi pomaže to što sam bio igrač i to iskustvo prenosim na sadašnje reprezentativce. Moram posebno naglasiti svoje saradnike u stručnom štabu. Oni su svi igrali futsal i mnogo nam je lakše raditi. Ako ja ne vidim nešto, onda vide moji saradnici.”

Selektor je govorio i o narednom meču sa Srbijom.

“Plasirali smo se, ali ova utakmica nam je bitna iz više razloga. Prvo zbog jedinstva u selekciji, dobre atmosfere i da održimo dobar plasman na UEFA listi, s obzirom da smo trenutno osmi. Želimo da i napravimo historijski uspjeh te da sa maksimalnim učinkom završimo kvalifikacije.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bekrija sam cijelo selo viče
15.04.2021. 22:53

Pa što ne pobijedi dragi Ivo, od one igre iz svih pet kola, bez borbe, igre, odbrane, na mišiće, ako šta prodze, prodze ili je po srijedi nešto drugo, puno sreće na EP!