U subotu se igraju tri susreta 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa dočekuje Tuzlu, Sloboda igra protiv Željezničara, a u derbiju kola se sastaju Sarajevo i Široki.

Krupa – Tuzla City (15,00 sati)

Ekipa Krupe od 15,00 sati na svom terenu dočekuje Tuzlu. Krupa je zadnja na tabeli sa samo 14 bodova i danas ima imperativ pobjede. Njihovih današnji protivnici imaju niz od pet utakmica bez poraza te sa mnogo optimizma ulaze u ovaj duel.

Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 2.30 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Fudbaleri Krupe i Tuzle su do sada odigrali šest međusobnih utakmica. Tuzla ima četiri pobjede, jednom je bilo neriješeno, a Krupa je jednom slavila.

Sloboda – Željezničar (15,00 sati, Moja TV)

Sloboda i Željezničar će u Tuzli odmjeriti snage u okviru 24. kola Premijer lige BiH. Oba tima su u izuzetno lošoj formi i u nastavku prvenstva u četiri odigrana kola nisu nikoga pobijedile. Momčad Slobode ima samo jednu pobjedu u zadnjih 10 ligaških susreta, dok Željezničar šest mečeva ne zna za trijumf u ligi.

U ovom duelu Željo ima ulogu favorita. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.85 na Željezničar. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da je Sloboda ove sezone na svom terenu ostvarila pet pobjeda, dva remija i četiri poraza. Ekipa Želje je najbolji gost lige sa šest trijumfa, dva neriješena rezultata i tri poraza.

Sarajevo – Široki Brijeg (17,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Sarajeva i Širokog na stadionu Koševo igraju derbi ovog kola. Ove dvije momčadi su se sastale prije nekoliko sedmica, a Široki je slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Fudbaleri Sarajeva su prema kladionicama blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.25 na Sarajevo. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Sarajevo trenutno ima pet bodova više od Širokog te bi u slučaju pobjede učvrstilo prvo mjesto. S druge strane, gosti iz Širokog devet ligaških utakmica u nizu nisu izgubili i sigurno da se i večeras nadaju bodovima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Odigrane utakmice:

Mladost DK – Zrinjski 1:1

Radnik Bijeljina – Borac 1:3

Meč Olimpik – Velež igra se u ponedjeljak 5. aprila 2021. godine.

(Reprezentacija.ba)