Do prije nekoliko mjeseci fokus bosanskohercegovačke javnosti bio je usmjeren na Amera Gojaka. Igrama koje je pružio u dresu Dinama na kraju je sebi “kupio” transfer u Torino, u jednu od najjačih liga svijeta, a još jedan Bosanac iz HNL-a polako sebi krči put ka velikoj sceni.

Radi se o Aleksandru Jovičiću (25). Visoki stoper u dresu Gorice pruža izvanredne partije, sve je češće u timu kola, a to ga je na kraju i preporučilo novom selektoru Ivaylu Petevu koji će se već sutra moći uvjeriti u njegove kvalitete.

Bugarin će zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem sa tribina Kajzerice promatrati meč Lokomotive i Jovičićeve Gorice.

“Načuo sam i ja da dolazi Petev, mada me niko nije kontaktirao. Drago mi je u svakom slučaju. Osjećam li pritisak? Ma, ne… Profesionalac sam, svaka utakmica je novo dokazivanje”, javio se Jovičić za Reprezentacija.ba portal.

Jovičić je već imao priliku igrati za mladu selekciju naše zemlje. Nakon sjajnih igara u Gorici vjeruje da je spreman biti u društvu najboljih.

“Reprezentacija je nešto čemu svi težimo. Nikada se nisam nametao ili slično, ali iskreno osjećam da sam spreman za takve izazove. Veliko je i kada se vaše ime uopšte spominje u tom kontekstu. Bilo bi mi zadovoljstvo dijeliti svlačionicu sa imenima poput Džeke i Pjanića. Da li ću to i ostvariti, vidjet ćemo.”

Za Goricu kažu kako je jedan od najbolje uređenih klubova u Hrvatskoj. U prilog tome idu i rezultati.

“Trenutno smo treći na tabeli, zadovoljni smo… Bilo bi odlično ukoliko bismo izborili plasman u Evropu. Šta mogu reći o klubu? Rastemo iz dana u dan u svim segmentima. Tačno se zna ko šta radi, a to se na kraju odražava i na rezultate. Ključ našeg uspjeha leži i u odličnoj atmosferi.”

Ljetos je bilo priča o potencijalnom transferu. Spominjali su se Bochum i Sandhausen.

“Postojale su neke priče, opcije, ali na kraju se ništa konkretno nije desilo. Nisam opterećen s tim. Ako na kraju dođe ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub, bit će super. Dotad sam fokusiran da što bolje odradim posao ovdje.”

Nećete pronaći da se uz Jovičićevo ime povezuje bilo kakav skandal. Strogi je profesionalac.

“Karijeru sam shvatio kao misiju. Neću danas-sutra da žalim što sam uradio ovo ili ono. Dajem sve od sebe, pa dokle na kraju doguram. Inače, većinu slobodnog vremena provodim isključivo u krugu svoje porodice. Kad god imam slobodan dan, nastojimo otići negdje i vidjeti nešto novo”, poručio je za kraj Jovičić koji je karijeru počeo u Rudar Prijedoru. 

(Reprezentacija.ba)