Novinar Barca TV+ Diego Lorijn govorio je sa Adijem Šovšićem, mladim bh. novinarom, o Miralemu Pjaniću, situaciji u Barceloni, ali i očekivanjima navijača i čelnika katalnskog kluba o našem reprezentativcu.

“Miralem sam prvi put primjetio 2008. godine kada su igrali Barcelona i Lyon. Barca ga je još tada htjela dovesti, ali se on odlučio da ide u Romu, zatim u Juve i sada je ovdje. Njegova životna priča je za divljenja. Od toga kako su njegovi roditelji pobjegli iz rata, odrastanja u Luksemburgu, igranja u manjim klubovima i na kraju je napravio veliku karijeru. Prošao je mnoge prepreke u životu i uspio je”, govori Lorijn.

Španski novinar ističe da Pjanić nije dočekan baš najbolje u Barceloni.

“Miralem je ovdje stigao u razmjeni za Arthura, koji je bio omiljen među navijačima. Od Arthura se mnogo očekivalo i on je trebao biti nasljednik Xavija. Nismo znali da li će se Pjanić uklopiti u sistem Barce, a navijači su bili skeptični po pitanju njegovog dolaska. Ipak, on je prihvatio dolazak i došao sa namjerom da pridobije simpatije svih nas. Radi naporno kao i do sada u karijeri. Mene je odmah kupio i nadam se da će postati standardan član naše prve postave.”

Lorijn je za kraj kazao da se nada da će se Miralem prilagoditi sistemu igre u Barci te da je to samo pitanje trenutka.

(Reprezentacija.ba)