Tokom zimskog prelaznog perioda pet naših reprezentativaca promijenilo je klubove.

Od onih igrača koji u reprezentaciji igraju važniju ulogu jedini je klub promijenio Sead Kolašinac (27). Kolašinac je iz Arsenala stigao na posudbu u “matični” Schalke do kraja sezone. Odmah je dobio kapitensku traku i rezultatski podigao cijelu ekipu koja nije znala za pobjedu gotovo godinu dana. Ostane li Schalke u Bundesligi, Kolašinac će na ljeto vjerovatno potpisati trajni prelazak u Gelzenkirhen.

Nakon što su ranijih godina bez obeštećenja gubili svoje najbolje igrače poput Harisa Duljevića i Elvisa Sarića, FK Sarajevo sa Amarom Rahmanovićem (26) je napravio dobar posao. Rahmanović je pred istek ugovora prešao u Konyaspor. Pretpostavlja se za iznos od 200.000 eura. Rahmanović je imao i unosnije ponude od kojih Sarajevo nije moglo ništa zaraditi, ali ih je odbio.

Naš lijevi bek Bojan Nastić (26) nakon dvije godine napustio je BATE Borisov i potpisao za poljsku Jagielloniu. Poljaci su ga platili 300.000 eura. Njegov novi klub je šesti u Poljskoj.

A naš desni bek Branimir Cipetić (25) iz Širokog Brijega je prešao u Lokomotivu Zagreb. Ako je vjerovati Transfermarktu Široki je inkasirao 250.000 eura, iako upućeni u ovaj posao tvrde kako je iznos možda i nešto manji. Odmah se nametnuo u novoj ekipi. Lokomotiva je u seriji loših rezultata pa su osmi od ukupno deset ekipa koliko ih ima u HNL-u.

Povremeni reprezentativac Irfan Hadžić (27) također je stigao u Lokomotivu. On je u Zagreb doputovao iz Turske gdje je igrao za drugoligaš Akhisarspor. Stigao je bez obeštećenja.

(Reprezentacija.ba)