Iako je bio zanimljiv Crvenoj zvezdi i još nekim klubovima, bh. reprezentativac Bojan Nastić seli u Poljsku.

Vlaseničanin je nakon godinu i pol dana provedenih u BATE Borisovu odlučio da napusti Bjelorusiju i prihvati ponudu Jagiellonije.

Između klubova je gotovo sve dogovoreno, preostali su još sitni detalji, a svom novom klubu bi se Nastić trebao obavezati na dvogodišnju vjernost. Informacije su to koje je potvrdio i on sam u razgovoru za Reprezentaacija.ba portal.

“Istina je da su se klubovi dogovorili oko obeštećenja, ostalo je da još ja dogovorim sitnice, ali u biti je to završeno. Sa moje tačke gledišta transfer u Jagielloniju je iskorak. Poljski šampionat je mnogo jači od bjeloruskog, više ću biti na oku selektoru, a lakše je i skrenuti pažnju drugih klubova. Znate, u BATE-u je dobro ako se igra Evropa, ali teško je napraviti iskorak igrama u prvenstvu”, kaže nam Nastić kojeg smo pitali i za interes Crvene zvezde.

“Razgovarao sam sa nekim ljudima, predlagali su mi tu opciju, ali, eto, nije došlo do realizacije. Bilo je interesa i od drugih klubova.”

Iz Bjelorusije nosi samo lijepe uspomene.

“Tu mi se sin rodio, vratio sam karijeru na pravi put i stvarno pamtit ću samo lijepe stvari. Bilo je zadovoljstvo igrati i za klub kao što je BATE. I ljudi koje sam tamo sreo su odlični…”

Jagielloniju je imao priliku voditi i novoizabrani selektor Ivaylo Petev.

“Znam to. Nadam se da će Petev imati uspjeha sa našom reprezentacijom i da će je uspjeti vratiti tamo gdje i zaslužuje biti – u vrhu evropskog fudbala. Ovim putem mu želim sreću”, riječi su Nastića na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)