Rukometna selekcija BiH je jutros obavila još jedan trening uoči kvalifikacionih mečeva sa Estonijom, a saigračima se priključio i golman Benjamin Burić.

Prva zvijezda naše selekcije smatra da su naredna dva susreta protiv Estonije najvažnija u kvalifikacijama za EURO 2022.

“Većinom smo prošli najteži dio i sada ide uigravanje. Sve ide svojim tokom, nema povrijeđenih igrača i svi smo spremni za ove dvije bitne utakmice. Dobro smo igrali protiv Njemačke, nažalost izgubili smo, a ovo protiv Estonije su dvije najvažnije utakmice ako mislimo da se uključimo za prva dva mjesta ili to treće mjesto”, kazao je Benjamin i dodao:

“Nismo baš dobro i kvalitetno odigrali u Estoniji, dok smo kući dobro igrali protiv njih. Imamo iskustvo i znamo šta nas očekuje tamo. Svi danas igraju u Europi igraju rukomet. Moramo se dobro pripremiti, fokusirati na nas i našu odbranu, da što zabijamo što lakše golove i mislim da je to jedini recept da dobijemo obje utakmice.”

BiH sutra (3. januar) putuje u Estoniju gdje će 6. januara u Polvi od 18,30 sati igrati susret trećeg kola grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022.

Četiri dana kasnije (10. januar) naši rukometaši u Bugojnu će dočekati Estonce.

(Reprezentacija.ba)