INTERVJU/ Faruk Hadžibegić: Ne mogu zvati i nuditi se da budem selektor…

Nakon rastanka sa Crnom Gorom Faruk Hadžibegić prvi put za bh. medije govori za Reprezentacija.ba

Faruk Hadžibegić: Ne mogu zvati i nuditi se da budem selektor…
Foto: FS Crna Gora

Faruk Hadžibegić napravio je sjajan posao sa selekcijom Crne Gore. Đetići su se pod njegovim vodstvom plasirali u B diviziju Lige nacija, novi ugovor je izgledao samo kao formalnost, ali u ponedjeljak je objavljeno da je smijenjen.

Takav rasplet je, očekivano, iznenadio i crnogorsku javnost. Na društvenim mrežama su se mogle vidjeti brojne poruke podrške našem stručnjaku, koji odlazi uzdignutog čela i onako kako je i došao – kao prijatelj.

“Ponosan sam na sve što smo uspjeli da uradimo u periodu koji je ostao iza nas. Napravio sam sve ono što se tražilo od mene, vratili smo i kult državnog tima, atmosferu… Ipak, smatram isto tako da čovjek koji je u ulozi predsjednika može da donosi odluke i kad ide dobro. Odlučio je da unese novu dinamiku, ideju i na meni je da to poštujem. Nije to nikakav problem, iako sam, naravno, bio voljan da nastavim posao”, kaže Hadžibegić u razgovoru za Reprezentacija.ba.

Ko će biti novi selektor znalo se i prije nego što je Hadžibegiću javljeno da je bivši.

“Gorak ukus je ostao malo zbog toga što sam odluku o promjeni na mjestu selektora saznao preko medija i od novinara. Javio se Savićević kasnije, razgovarali smo i poželjeli jedan drugom sreću u budućnosti. Ništa se nije promijenilo u našem odnosu. Život ide dalje.”

Priznaje da mu godi podrška koju je dobio od tamošnje javnosti.

“Brojne poruke podrške mi svakako daju satisfakciju. Drago mi je da su navijači u Crnoj Gori prepoznali ono što sam zajedno sa saradnicima radio u proteklom periodu. Hvala im.”

Priču smo potom usmjerili na domaća zbivanja. Jedna od glavnih tema u bh. javnosti je izbor novog selektora.

“Fudbal je moj život, bavim se jedino tim i normalno da sam upućen u sve ono što se dešava. Pratim i Fudbalski savez, i reprezentaciju, i Premijer ligu. Jako je važno da se napravi dobar izbor, da se vrati povjerenje, a ako već mene pitate, uvijek sam bio za domaće rješenje. Mislim da na našoj trenerskoj sceni imamo kvalitetnih trenera. Stranci kao stranci mi ne smetaju, i ja živim u Francuskoj već preko 30 godina, ali ovo je moj odgovor kada je BiH u pitanju.”

Sa Crnom Gorom je napravio dobar posao, sada je slobodan. Je li i Hadžibegić jedan od kandidata?

“Iza sebe imam veliko iskustvo i sigurno da ima onih koji bi voljeli vidjeti mene tu. Ali, ne mogu ja okrenuti broj i sam se nuditi. Nema smisla. Postoji komisija koja vodi brigu o tome, poznaju situaciju kompletno, tako da… A o našoj reprezentaciji mislim samo najbolje. Imamo perspektivnu ekipu koju treba posložiti kako bi se konačno krenulo naprijed”, poručuje Hadžibegić na kraju razgovora. 

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
kalilopi
30.12.2020. 09:22

jako je tesko uspjeti negdje vani, a jos teze u Bosni. nije nam lako

B.i H.
30.12.2020. 10:16

I ne trebas ni zvati,ni nuditi se,nisi neki kvalitet,na razini papketa.

Ko pita otpala mu kita
30.12.2020. 14:10

Ako on bude selektor onda bolje hin vise i ne gledat ima kvalitet poput mese papeta i zutog takvi nam vise netrebaju onda moze komutno i kristajic sjest na klupu

B.i H.
30.12.2020. 16:50

Sjecam se prije nekoliko godina prije utakmice sa Rumunijom u hotelu,jedan nas navijac moli ga da se s njim uslika,a on razmislja da li da pristane ili ne,arogantan,umisljen tip ostao je upamcen po tome sto ga je Svabo gotivio,i omogucio da odigra oko 50 utakmica za bivsu Jugu,a i po tome sto je promasio penal protiv Argentine.

Irfan
Reply to  B.i H.
30.12.2020. 22:17

Hađžibegić kao igrača i reprezentativac nije trebao da ga neko progura,on je to zaslužio na terenu svojim igrama!