U subotu 12. decembra igraju se tri utakmice 19. kola jesenjeg dijela šampionata Premijer lige BiH, a nakon ovoga kola uslijedit će pauza.

Krupa na svom terenu dočekuje Želju, Olimpik i Radnik igraju derbi začelja, a prvo Sarajevo će ugostiti tuzlansku Slobodu.

13,00 sati: Krupa – Željezničar (Moja TV)

Željezničar je prošli vikenda ponovo razočarao svoje navijače i izgubio kući od Širokog, pa će danas protiv Krupe imati imperativ pobjede. Željo je trenutno drugi na tabeli sa šest bodova manje od prvog Sarajeva i samo mu pobjeda odgovara u današnjem duelu.

Momčad Krupe je u prvom dijelu sezone senzacionalno savladala Želju sa 1:0 na Grbavici, ali nakon toga 10 ligaških susreta nije pobijedila nikoga. Fudbaleri Krupe su trenutno pretposljednji sa samo 10 bodova i jasno je i da oni danas moraju ići na pobjedu. Kladionica Mozzart daje ulogu favorita Želji, pa je kvota na dvojku 1.50. Kvota da će Krupa pobijediti je čak 6.25.

13,00 sati: Olimpik – Radnik

Olimpik i Radnik će u Sarajevu igrati derbi začelja 19. kola. Domaći su zadnji nakon 18 kola sa 10 bodova, dok je Radnik deseti sa pet bodova više.

Zanimljivo da su upravo Olimpik i Radnik jedine dvije ekipe u ligi koje nisu ostvarile gostujuću pobjedu u aktuelnoj sezoni. Radnik je u prvom duelu ove dvije momčadi u tekućoj sezoni slavio sa ubjedljivih 4:0 na svom terenu.

17,00 sati: Sarajevo – Sloboda (Arena Sport)

Vodeće Sarajevo će u posljednjem susretu današnjeg programa na svom terenu dočekati tuzlansku Slobodu. Sarajevo, dvostruki uzastopni prvak, je prvo na tabeli sa 42 boda iz 18 odigranih kola i jedino je bez poraza u ligi.

S druge strane, podmlađena ekipa Sloboda je osma sa 22 boda, ali je ove sezone napravila nekoliko sjajnih rezultata poput remija sa Željom i Zrinjskim te pobjede nad Borcem. Očekivano, Sarajevo je ogroman favorit protiv Sloboda, a kladionica Mozzart nudi kvotu 1.30 na pobjedu tima sa Koševa. Kvota na X iznosi 4.80, dok je na dvojku 9.50.

(Reprezentacija.ba)