U21 BiH nastavila sa pripremama za meč sa Belgijom, Sofrenić zadovoljan radom golmana

U21 BIH u utorak igra susret kvalifikacija za EURO protiv Belgije

U21 BiH nastavila sa pripremama za meč sa Belgijom, Sofrenić zadovoljan radom golmana
Foto: FS BiH

Mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine u utorak očekuje posljednji meč u kvalifikacijama za EURO 2021. protiv selekcije Belgije.

Za rad sa golmanima zadužen je trener Zoran Sofrenić koji je pohvalio rad igrača:

„Poznato je da smo imali problema sa virusom COVID-19, ali ne treba se više vraćati na to. Momci koji su tu imaju kvalitet i vrijedno rade. Tu su i dva nova golmana, Filip Dujmović i Luka Kačavenda. Odavno ih pratimo i bili su na širem spisku, a sad se ukazala prilika da ih pozovemo. To su odlični momci, talentovani golmani i zadovoljni smo njihovim radom na ovim pripremama. Moramo pohvaliti i Martina Zlomislića koji je tu od ranije i koji je veoma kvalitetan golman.“

Sofrenić o narednom protivniku kaže:

„Belgija spada u red najkvalitetnijih evropskih reprezentacija u ovom uzrastu. Očekuje nas teška utakmica, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat.“

Luka Kačavenda je sa uspjehom čuvao mrežu u kadetskoj i juniorskoj selekciji, a sada se po prvi put našao na spisku mlade reprezentacije.

„Osjećaj je stvarno fantastičan i veoma sam počastvovan što sam ovdje i što sam dio U21 reprezentacije koja je zaista sjajna, sa vrhunskim igračima i stručnim štabom. Odlična je atmosfera, sve je na vrhunskom nivou bez obzira na sve i na situaciju oko pandemije virusa korona. Mi se spremamo iz dana u dan i vjerujem da ćemo biti 100% spremni za utorak i utakmicu sa Belgijom. To je kvalitetna ekipa, ali smatram da smo ih dobro skautirali i da možemo ravnopravno da im pariramo“, kaže Kačavenda.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica MeridianBet.

Oznake: