Danas ćemo gledati utakmice drugog kola Europa Lige na kojima bi trebali vidjeti osam naših fudbalera.

U grupi A gledaćemo Edina Džeku i Matea Sušića.

Edin Džeko i Roma dočekuju CSKA Sofiju. Utakmica počinje u 21,00 sati. U prošlom kolu Europa Lige u Švicarskoj protiv Young Boysa (1:3), trener Fonseca je odmarao Džeku, pa je za očekivati kako će i večeras utakmicu početi na klupi. U prošloj utakmici odigrao je posljednjih pola sata – dovoljno da asistira.

Roma ima ulogu favorita. Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu daje kvotu od 1.28, a na pobjedu CSKA Sofije kvotu od 9.50.

U istoj grupi gledaćemo i nastup Matea Sušića. Sušić sa svojim Clujom od 21,00 sati dočekuje Young Boyse, nakon što su u prvom kolu savladali sa 2:0 CSKA Sofiju. Sušić je već sezonama standardan za rumunske šampione, pa je i u prošlom kolu igrao 90 minuta za Cluj.

U grupi B nastupiće Sead Kolašinac i Srđan Grahovac.

Kolašinac i Arsenal su u prvom kolu savladali Rapid iz Beča sa 1:2, a sada dočekuju irski Dundalk. Kolašinac je u prvom kolu odigrao 90 minuta na lijevom beku, a isto se najavljuje i za večeras.

Arsenal je vjerovatno najveći favorit u ovom kolu. Kvota na njihovu pobjedu prema Kladionici Mozzart je 1.07, a na pobjedu Iraca čak 25.0.

Rapid gostuje norveškom Moldeu, a i u austrijskom timu gledaćemo bh. fudbalera – nekadašnjeg kapitena U21 BiH Srđana Grahovca koji je neupitan u veznom redu Bečlija.

Obje utakmice počinju u 21,00.

U grupi D Standard Liege našeg Gojka Cimirota gostuje Benfici.

Cimirot je najavljen u prvih 11, a nakon poraza kući 0:2 od Rangersa u prvom kolu, biće ovo vrlo teška situacija za osvajanje prvih bodova za Standrad.

U grupi F Rijeka gostuje AZ Alkmaaru.

Nakon što su u prvom kolu u posljednjim sekundama izgubili od Real Sociedada, Rijeka ima puno motiva da pokuša napraviti nešto više u Nizozemskoj.

Stjepan Lončar najavljen je od prve minute u ekipi Rijeke, a nadamo se i nastupu Luke Menala.

Utakmica počinje u 21,00.

Grupa H donosi novi nastup Radeta Krunića za Milan.

Nakon što je u prvom kolu protiv Celtica (1:3) prvi put igrao u početnom sastavu Milana, te uz to još zabio gol, Rade Krunić je ponovo najavljen za prvi tim lidera talijanskog šampionata.

Milan dočekuje Spartu Prag, a utakmica počinje u 21,00 sati. Česi su u prvom kolu kod kuće doživjeli katastrofu od 1:4 od Lillea.

Milan je veliki favorit. Kladionica Mozzart na njihovu pobjedu daje kvotu od 1.35, a na pobjedu Sparte Prag kvotu od 8.00.

Treba spomenuti da je za mečeve AEK-a prijavljen naš Anel Šabanadžović, kao i da zbog toga što nije prijavljen u tim Dinama za Europa Ligu nećemo gledati Izeta Hajrovića. U Europa Ligi se takmiči i Hoffenheim, no Ermin Bičakčić je također “out” zbog povrede.

Sve utakmice gledaćemo na Arena Sport kanalima.

(Reprezentacija.ba)