Milan i Roma će u ponedjeljak od 20,45 sati igrati derbi utakmicu petog kola talijanske Serije A.

Paulo Fonseca, trener Rome, je na press konferenciji pred ovaj meč upitan da napravi poređenje između Zlatana Ibrahimovića i našeg Edina Džeke.

“Njih dvojica su važni igrači za svoje ekipe, ali ne želim da ih poredim jer ne radim sa Ibrahimovićem svaki dan. Mogu samo reći da je Džeko veoma važan za naš tim. Oni su igrači koji igraju na istim pozicijama, imaju slične karakteristike, ali za mene je Džeko sjajan igrač. Fudbaler koji je je veoma motivisan u ovom trenutku”, rekao je Fonseca i prokomentarisao situaciju sa korona virusom i mjere koje su na snazi u gotovo svim europskim državama:

“Mislim da možemo završiti sezonu do kraja. Svi timovi rade na tome i preuzeli su odgovornost. Naravno, zabrinuti smo zbog trenutne situacije. Moramo svi biti pažljivi i poštovati pravila. Teško je i mormao preuzeti našu odgovornost.”

Mozzart nudi kvotu 2.15 na pobjedu Milana, dok je dvica na Romu 3.35. Kvota na neriješen rezultat iznosi 3.45.

Edin Džeko će predvoditi napad Rome od prve minute, dok bi se u startnoj postavi Milana mogao naći i Rade Krunić, koji je prije nekoliko dana zabio svoj prvi gol u dresu Rossonera.

Ekipa Milana je trenutno prva na tabeli sa maksimalnih 12 bodova nakon četiri odigrana kola, dok je Roma devet sa sedam osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)