VIDEO FK Željezničar je predstavio novi dres

Boja predstavlja tradicionalne Željine i boje korištene na dresovima kroz historiju

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Fudbalski klub Željezničar u nastavku predstavlja glavnu garnituru Macron dresova za sezonu 2020/2021, saopšteno je na zvaničnoj stranici kluba.

“Novi dres Kluba za sezonu 2020/2021 izrađen je od najkvalitetnijih materijala po najsavremenijoj tehnologiji.

Željezničar je nezamisliv bez naselja Grbavica, a Grbavica je nemoguća bez Želje. Neraskidiva veza koja je bila, jeste i biće vječnija od vječnosti. Pečat tome je dizajn dresa povodom 99 godina Kluba s mapom naselja Grbavica i stadionom pozicioniranim centralno na grudima.

Boja predstavlja tradicionalne Željine i boje korištene na dresovima kroz historiju. Dok parola „Jednom Željezničar, uvijek Željezničar“ predstavlja cjelokupnu filozofiju Kluba i 99 godina ljubavi.” navode iz FK Željezničar.

Autor dizajna dresa je proslavljeni bh. dizajner Haris Stambolić koji između ostalog dizajnira za najveći svjetski sportski brand NIKE, ali je i autor logotipa Reprezentacija.ba portala.

Kako je svojevremeno istakao bivši član uprave FK Željezničar Mirza Ustamujić, sponzorski ugovor Željezničara sa Marconom najveći je u historiji bh. fudbala, pa bi Željezničaru trebao prema tome donijeti više od milion eura koliko je 2014. u kasu FS BiH donio ugovor sa Adidasom, do tada najveći ugovor u bh. fudbalu.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
hajro
04.10.2020. 22:10

dobro izgledaju

real
05.10.2020. 07:50

Bili su loši i 6 starim dresovija, , biće ioš gori u novim. Osime, nije do dresova ….