Večeras se širom Europe igra 21 utakmica doigravanja za plasman u grupnu fazu Europa lige, a 11 bh. fudbalera ima šansu da sa svojim klubovima zaigra u grupama.

Najbliži plasmanu u grupe je svakako zagrebački Dinamo, čiji su članovi naši Amer Gojak, Luka Menalo i Izet Hajrović. Dinamo na svom terenu dočekuje estonsku Floru i trebalo bi se dogoditi pravo čudo da ne ostvari sigurnu pobjedu. Tome svjedoči i kvota u Mozzartu od 1.05 na jedinicu, dok je kvota na eventualnu pobjedu Flore čak 35.

Novi Zmaj Anel Ahmedhodžić igrat će od prve minute za Malmo protiv španske Granade. Malmo je u prva tri kola kvalifikacija pobijedio svaki meč, zabio devet golova i nije primio nijedan gol. Ipak, kladionica Mozzart daje blagu prednost Granadi u ovom duelu, pa je kvota na trijumf gostiju 2.05. Kvota na prolaz Malmoa u grupe iznosi 2.24.

U Liježu ćemo gledati duel dvojice bh. reprezentativaca, Gojka Cimirota u dresu Standarda i Armina Hodžića u mađarskom Fehervaru. Standard je faovrit protiv Fehervara i Mozzart daje kvotu od 1.30 na prolaz belgijske ekipe u grupnu fazu.

Još jedan novi bh. reprezentativac Benjamin Tatar će sa Sarajevom igrati protiv škotskog Celtica, Milan našeg Radeta Krunića gostuje Rio Aveu, a Cluj i Mateo Sušić su ogromni favoriti protiv finskog KuPS-a.

Težak zadatak imati Anel Šabanadžović, čiji AEK dočekuje Wolfsburg, dok će Stjepan Lončar sa Rijekom preko danskog Copenhagena pokušati doći do plasman u grupe.

Raspored i satnica susreta klubova aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca:

17,30 sati: Cluj (Mateo Sušić) – KuPS,

19,00 sati: Dinamo Zagreb (Amer Gojak, Luka Menalo, Izet Hajrović) – Flora,

19,00 sati: Malmo (Anel Ahmedhodžić) – Granada,

20,00 sati: Sarajevo (Benjamin Tatar) – Celtic,

20,00 sati: Standard (Gojko Cimirot) – Fehervar (Armin Hodžić),

20,00 sati: Kopenhagen – Rijeka (Stjepan Lončar),

20,45 sati: AEK (Anel Šabanadžović) – Wolfsburg,

21,00 sati: Rio Ave – Milan (Rade Krunić).

(Reprezentacija.ba)