Danas će se odigrati preostale dvije utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas će na terene predstavnici BiH u Ligi Šampiona i Europa Ligi FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka koji gostuju u Bijeljini, odnosno kući dočekuju Krupu.

Radnik – Sarajevo (18,00 sati, Arena Sport)

Radnik će u Bijeljini u meču šestog kola Premijer lige BiH dočekati Sarajevo. Klub iz Bijeljine je u prethodnih pet kola odigrao čak četiri neriješena susreta, a jednom je izgubio. S druge strane, Sarajevo je jedino bez poraza u novoj sezoni Premijer lige BiH. Ekipa Sarajeva posljednjih godina nema mnogo uspjeha u Bijeljini, pa tako aktuelni prvak BiH nije ostvario pobjedu u zadnja četiri gostovanja. Dva puta je slavio Radnik, a dva duela su okočana bez pobjednika.

Sarajevo je danas favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu gostiju iz Sarajeva nudi kvotu 2.05, a na pobjedu Radnika kvotu 3.50.

Borac – Krupa (20,10 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Borca ove sezone pružaju sjajne partije na svom terenu. Tri puta su pobijedili u ligi uz gol razliku 9:0, dok su u četvrtak savladali Sutjetsku sa 1:0 u duelu prvog kola kvalifikacija za Europa ligu. Večeras će u Banjoj Luci ugostiti Krupu, koja je trenutno pretposljednja sa četiri osvojena boda. Zanimljivo da su Borac i Krupa do sada odigrali tri zvanična meča te da je Krupa slavila u sva tri navrata i nije primila nijedan gol. Dva puta su bili bolji u ligi, a jednom u Kupu Bosne i Hercegovine.

Borac je apsolutni favorit u ovom meču prema Kladionici Mozzart. U Mozzartu kvota na pobjedu Borca je 1,35, a na pobjedu Krupe 8,50.

(Reprezentacija.ba)