Vladan Danilović (21), jedan od najboljih mladih igrača Premijer lige BiH i prvotimac Borca, dobio je poziv u A selekciju Bosne i Hercegovine za predstojeće duele Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Danilović je za portal Reprezentacija.ba rekao da je presretan zbog poziv u nacionalni tim te da je ovo poseban trenutak u njegovoj karijeri.

“I dalje sam u šoku i presretan sam zbog poziva selektora Bajevića. Riječima ne mogu opisati kako se trenutno osjećam. Svako dijete od djetinstva sanja da obuče dres A selekcije. Ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri i jedan veliki stimulans za dalji moj radi. Zahvalan sam prije svega mojoj porodici i svim drugim ljudima koji su bili moja podrška sve vrijeme. Naravno, veliku zahvalnost dugujem mojim saigračima iz Borca. Ovo bih poželio svakom mladom momku koji igra fudbal kod nas. Presretan sam i jedva čekam okupljanje sutra te utakmice u Ligi nacija”, kazao nam je Vladan i kratko prokomentarisao sutrašnji žrijeb drugog kola kvalifikacija za Europa ligu:

“Sutra nam je žrijeb Europa lige. Volio bih da dobijemo Milana i da igramo protiv njih. Razlog je to što moj sugrađanin i sada saigrač iz reprezentacije Rade Krunić igra za Milan i iskreno bih to volio. Realno gledajući, volio bih da dobijemo nekog lakšeg protivnika u ovoj rundi, ako uopšte ima laganih protivnika, i da pokušamo proći u narednu fazu.”

Danilović je karijeru počeo u Sutjesci iz Foče, a od 2016. godine je član banjalučkog Borca. Za tim iz Banje Luke je odigrao 107 mečeva, zabio devet golova te dodao pet asistencija. Za naše omladinske selekcije je ubilježio 11 nastupa, a aktuelni je član U21 BiH.

Petak, 4. septembar, 20,45 sati, Italija – BiH, ekskluzivno prijenos na NOVA BH televiziji

(Reprezentacija.ba)