U Njemačkoj su danas na rasporedu bile dvije utakmice 1. Bundeslige, a prva od pomenutih je odigrana u Hamburgu između domaćeg HSV-a i Ibiševićevog Stuttgatta.

Prisutni gledatelji na Imtech Areni mogli su uživati u jednoj odličnoj nogometnoj predstavi. Utakmica je na kraju završena bez pobjednika uz čak šest golova.

Prvi gol postignut je već u 3. minutu susreta kada je naš heroj, Vedad Ibišević asistirao Maximu za vodstvo Stuttgarta od 0:1. Domaći nakon toga vrše pritisak ka protivničkom golu, te u 22. minuti Lasogga poravnava na 1:1.

Ipak, odlično raspoloženi Maxim sedam minuta prije odlaska na odmor pronalazi Gentnera koji matira Adlera za novo vodstvo Stuttgarta u Hamburgu.

U drugom poluvremenu gledamo ofanzivniji HSV. Rezervista Beister ušao je u igru početkom drugog poluvremena i desetak minuta nakon ulaska postigao je gol za poravnanje. 

No, Švabe se nisu predavale i bilo je očito da su u Hamburg došli pokušati svim silama osvojiti bodove. U 63. minuti Djourou je poslao loptu u sopstvenu mrežu i to je značilo treće vodstvo Ibiševićeve momčadi danas, 2:3. No, par minuta kasnije Van der Vaart je zatresao mrežu Stuttgarta čime je postavio konačnih 3:3.

Naš reprezentativac Vedad Ibišević odigrao je svih 90 minuta u ovom susretu, a zaradio je žuti karton u posljednjim minutama meča. Na terenu je bio jedan od boljih, te je učestvovao u većini akcija Stuttgarta.