Barcelona i Bayern odigraće večeras na stadionu Benfice u Lisabonu četvrtfinale i do sada najzanimljiviju utakmicu Lige Šampiona.

Za Barcelonu je krajem juna potpisao Miralem Pjanić (30) no on neće igrati za svoj novi klub do kraja Lige Šampiona, pa ga tako nećemo gledati večeras.

U sudaru titana favorit je Bayern, najviše zahvaljujući činjenici da su u grupnoj fazi pobijedili svaku utakmicu sa 24 zabijena gola. Kasnije su u osmini finala u Londonu razbili Chelsea sa 0:3, a onda ponovili dominaciju i u Minhenu sa 4:1. U Bundesligi su također bili dominantni.

Barceloni s druge strane ništa ove sezone nije išlo od ruke, pa su i u Španiji završili kao drugi, ali vjerovatno ne postoji nijedan fudbalski trener ili igrač na svijetu koji smije potcijeniti ekipu u kojoj igra Leo Messi. Čarobnjak koji može svakoj ekipi zabiti gol, čak i ako se sa loptom nalazi na centru terena. Ipak, iz Bayerna su najavili kako imaju plan da Messija zaustave timskom igrom.

Prema kladionicama Bayern je favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Bayerna daje kvotu od 2.15, a na pobjedu Barcelone od 3.10.

Bayern i je puno veći favorit za osvajanje Lige Šampiona i prema kladionicama imaju više nego duplo veće šanse nego Barcelona. Kladionica Mozzart za trofej Bayerna daje kvotu od 4.00, a za trofej Barcelone 10.00. Prvi favorit je Man. City.

Najavljeni sastavi:

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets, Vidal; Messi, Suárez, Roberto
Povrijeđeni igrači: Umtiti

Bayern: Neuer; Kimmich, Boateng, Alaba, Davies; Thiago, Goretzka; Coman, Müller, Gnabry; Lewandowski
Povrijeđeni igrači: Out: Pavard, Zirkzee (moguć nastup)

Barcelona – Bayern, 21,00, Arena Sport 1.

(Reprezentacija.ba)