Četiri meča prvog kola Premijer lige BiH su odigrana u subotu, dok se preostala dva duela igraju u nedjelju.

Aktuelni prvak FK Sarajevo gostuje Krupi i veliki je favorit, a neizvjesnije bi trebalo biti u duelu Širokog Brijega i Tuzla Cityja.

Obje utakmice bit će u direktnom prijenosu na kanalu Arena Sport

Krupa – Sarajevo (17,30 sati, Arena Sport)

Krupa, koja se vratila u Premijer ligu BiH, će u prvom susretu nedjeljnog programa dočekati aktuelnog prvaka FK Sarajevo. Za fudbalere Krupe teži protivnik nije mogao doći na startu, ali to može biti dodatna motivacija za izabranike Zorana Marića. Sarajevo je dvije godine u nizu osvojilo šampionat BiH i u novu sezonu ulazi kao jedan od glavnih favorita za prvo mjesto. Ekipa Sarajeva ima ulogu velikog favorita protiv Krupe, pa kvota u Mozzartu na trijumfu gostiju iznosi 1.50. Kvota na jedinicu je čak 6.25. Vinko Marinović ima na raspolaganju odličan kadar i navijači Bordo kluba s pravom očekuju dobre rezultate u Premijer ligi BiH, ali i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Široki Brijeg – Tuzla City (20,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Širokog Brijega i Tuzla Cityja će zatvoriti prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Široki je podmladio ekipu, a ostao je bez najboljih igrača iz prošlih sezona Ivana Enina i Dražena Bagarića. Iz Tuzla Cityja i ove sezone najavljuju da će se boriti za pozicije koje vode u Europu i bit će zanimljivo vidjeti kako će odigrati u Širokom Brijegu. Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.85 na Široko Brijeg, a dvojka na Tuzlu je 4.10. Široki je do sada odigrao tri puta na svom terenu protiv Tuzle, dva puta je pobijedio minimalnim rezultatom 1:0, dok je Tuzla jednom bila bolja sa 1:3.

(Reprezentacija.ba)