Roma i Inter su remizirali sa 2:2 u nedjelju navečer, a javnosti u Italiji posebno je bio zanimljiv detalj poslije utakmice.

Napadač Intera Romelu Lukaku (27) prišao je pozdraviti Edina Džeku (34), nakon čega je naš kapiten iskoristio zagrljaj sa protivničkim igračem kako bi mu nešto šapnulo.

Lice Lukakua brzo je od nasmiješenog izgledalo zaprepašteno, ili bar začuđeno, pa danas Talijani analiziraju šta mu je Džeko mogao šapnuti.

Naravno, pretpostavka je bila da je glavna tema eventualni odlazak Edina Džeke iz Rome, o kojem Talijani pišu kako je Inter vjerovatno najveći kandidat za novi klub bh. kapitena, ali se spominje i transfer u Juventus, Milan, West Ham…

Nemoguće je znati tačno o čemu je dvojac napadača kratko razgovarao, no prema reakciji Lukakua čini se kako mu je Edin Džeko poručio kako se sprema neka promjena u odnosu na sadašnju situaciju.

Lukaku baš i nema razloga da brine za konkurenciju. Ove sezone u 42 meča zabio je čak 26 golova za Inter u svim takmičenjima. Džeko je u 39 utakmica zabio isto više nego solidnih 18 golova.

Roma je remijem ponovo sebi zakomplikovala situaciju u borbi za Europa Ligu, dok je četiri kola prije kraja Inter ostavio bar minimalne šanse da se nada osvajanju titule prvaka Italije.

Džeko i saigrači naredni meč igraju u srijedu kada gostuju SPAL-u. SPAL je totalni autsajder u ovom meču, a to dokazuje i ponuda Mozzart kladionice sa kvotom od čak 9.00 na pobjedu domaćina. Na pobjedu Rome kvota je 1.30.

(Reprezentacija.ba)