Edin Džeko (34) bi na kraju ove sezone mogao napustiti redove Rome, a talijanski mediji danima pišu su Inter i Juventus pokazali najviše interesa za kapitena našeg nacionalnog tima.

Tuttosport jutros navodi da je Edina Džeko uvijek bio Antonija Contea, aktuelnog trenera Intera, te da će Edin biti prvi izbor kluba iz Milana u ljetnom prelaznom roku.

Prema pisanju Tuttosport Džeko bi se idealno uklopio u sistem Contea u Interu te da problem ne bi trebala predstavljati ni njegova trenutna plata u Romi koja iznosi sedam miliona eura.

Također, sportski direktor Juventusa Fabio Paraticci je u odličnim odnosima sa ljudima iz Rome te aktuelni prvak Italije prati situaciju sa Džekom, koji bi možda mogao preći i u Juventus na kraju tekuće sezone.

Edin u posljednjem meču protiv Verone nije slavio gol za Romu, a talijanski mediji su to odmah povezali sa njegovim eventualnim odlaskom.

Trenutna tržišna vrijednost Džeke iznosi 11 miliona eura.

Gol protiv Verone bio je ukupno 105. za Edina Džeku u dresu Rome čime je postao najbolji strijelac među strancima koji su igrali za Romu. Džeko je blizu i da postane treći strijelac svih vremena Rome. Nedostaje mu za to još šest golova da stigne Ameda Amedeia.

Priliku za novi gol imat će u nedjelju kada Roma upravo dočekuje Inter za kojeg se piše da želi dovesti Džeku. Inter je favorit jer na pobjedu Rome kvota je u Mozzart Kladionici 2.90, a na pobjedu Intera 2.40.

(Reprezentacija.ba)