Miralem Pjanić (30) će od naredne sezone igrati za Barcelonu, a saigrač bi mu trebao biti hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, naravno ako ne napusti katalonski klub na kraju tekuće sezone.

Rakitić je u razgovoru za Večernji.hr govorio o svojoj karijeri u Barci i reprezentaciji Hrvatske, a prokomentarisao je i transfer Pjanića iz Juventusa u njegov klub.

“Prije svega jako sam sretan, naravno da sam odmah nazvao Miralema i čestitao mu. Odmah sam mu se stavio na raspolaganje, što god mu treba, tu sam. Ponosan sam što će u Barcelonu opet doći jedan momak iz naših krajeva. Imat će moju podršku. Zajedno ćemo se boriti za dobro svih nas. A to što mi je konkurent u momčadi ništa ne mijenja na situaciji. Najbolji nogometaši uvijek su dobrodošli, a Pjana spada među najbolje i imat će podršku i mene i svih saigrača”, rekao je Rakitić za Večernji.hr.

Hrvatski reprezentativac ima 32 godine, a kaže da nije siguran da li će u Barceloni završiti karijeru.

“Mislim da je to daleko. Moramo biti realni. Imam te godine koje imam, ali želim nastaviti igrati i dalje još dosta godina, dok me služi zdravlje, dok moje tijelo i moja glava odluče. Volio bih trajati što duže, osjećam da još mogu trajati na visokoj razini, a to je najbitnije.”

(Reprezentacija.ba)